if u like this blog.just click

Tuesday, May 3, 2011

Bersyukurlah Wahai Temanku


Assalamualaikum semua...
Apa khabar iman antum semua?
Bertambah ataupun berkurang...

30 April


Tepat jam menunjukkan pukul 12 malam,
Bertubi-tubi kawan ana mengucapkan ''selamat hari lahir yang ke-18'' samada di facebook mahupun sms...
Terima kasih la kepada yang wish kepada ana..
Meskipun ada yang yang just ikut apa yang di post ke wall fb ana..
Mungkin mereka tidak pasti bilakah bitrhday ana yang sebenar..
Dan,ada juga yang wish lambat sehari..
Tidak mengapa...terima kasih ana ucapkan...
*yang tak wish pun,terima kasih la juga ye(perli)...
Tak lupa juga,kepada yang offer hadiah tu...terima kasih atas offer tersebut..
Yang agak terharu,adnin telah post lagu birthday ke wall fb ana....
video

1 Mei - Ana sebagai 18 tahun
Yang ana peliknya...setiap kali bufday ana...mesti cuti..npe ea?
ouh,hari pekerja...hihihi..
Pejam celik,pejam celik...
Umur ana sudahpun mencecah 18 tahun...
Biarpun fizikal masih kecil,tetapi pemikiran mestilah selari dengan usia ana...
Ana sangat bersyukur kepada Ilahi kerana dengan limpah kurnia-Nya dapatlah ana hidup hingga ke hari ini..
hingga ke saat  ana menulis post ini..
Setiap detik,pasti ada manusia yang dicabut nyawa & ada juga yang diberi nyawa untuk hidup di dunia..
Ada juga yang hanya diberikan nyawa...namun,hanya sempat menatap lampu di bilik bersalin...
menatap wajah jururawat yang menyambut mereka...
serta menatap wajah ibu yang melahirkan mereka...
dan azan oleh bapa mereka...
selain hanya sempat dapat kucupan terakhir dari keluarga mereka..

*Ana tidak mampu menahan sebak di dada...semasa menulis entri ni,dek kerana
mengenangkan adik ana yang hanya diberi kesempatan hidup untuk beberapa hari sahaja...
Al-Fatihah buat adik ana*

Bersyukurlah kita yang masih hidup ini...berbaktilah kepada diri sendiri,keluarga,masyarakat dan negara..
Dan yang paling penting kepada agama kita,yakni agama yang di sisi Allah..iaitu Islam!!

Pada malam selepas solat isya',
Abi mengadakan kenduri tahlil & doa selamat di surau berdekatan rumah ana..
Lepas je,menjamah sedikit jamuan di surau...

Kami balik ke rumah...untuk acara seterusnya..
hehehehe..
Terima kasih buat keluarga ana...yang telah beli 2 biji kek untuk besday kali ni..
First time dapat 2 biji kek...sebelum ni,satu je..

Wah...cedapnya...!!
Hmmm...ana da jemput kawan-kawan ana mai...
*siapa yang tak dijemput...tidak sengaja..mungkin terlupa*
Tapi,sorang pun tak mai...
Takpa la...mungkin depa 'busy'..
Husnuzon je la... =,=
Kakak ana bagi sebiji kek...
Sebiji kek lagi daripada parents ana...
Bukan itu sahaja,
parents ana hadiahkan sebuah buku....

 dan
minyak wangi...

Produk HPA tuh...huhuhuhu..
Ermmm...kek tu pun,ada lebih..ingatkan nak bagi kepada kawan-kawan ana yang mai..
Depa tak mai...nak wat cane...

2 Mei - 18 tahun 1 hari
wah....terima kasih akhi...
Beliau belanja ana main bowling di ARL Bowl,Pengkalan TLDM Lumut...
Yang ana suka sekali..
4 game main...
3 game berturut-turut ana menang..
bhahahaha~

Begitulah ceritanya...
Pengajaran hari ini...
Kita mestilah bersyukur kerana masih hidup..
dan ada orang yang menyayangi kita...
Hargailah mereka sementara mereka masih hidup...
keyh...
Sekian,wallahua'lam..



18 comments:

  1. salam.. x jmput aku pn, cmne nk mai.. haha. nmpk sedap kek tu. :D

    ReplyDelete
  2. perghh~~baby twin p0tg kek!
    ecewahh~~hahahaha

    ReplyDelete
  3. bhahahaha..bese je tuh...syukur kpd Ilahi kerana bagi ana rezeki uh..

    ReplyDelete
  4. bukan ko sorang je...
    nak besday2 nie...
    ingat kat amin jugak...
    haha...

    ReplyDelete
  5. bhahaA! weyh2 aman ,, uh pix p0t0ng kek zmn ble ? cm bdk2 laa k0me :D bhahaA!

    ReplyDelete
  6. ala bkn x nk dtg..hehehe..jaoh kan..

    ReplyDelete
  7. salam..epi belated birthday~
    asifah lmbt wish~(kne perli punye pasal)
    oke~btw..ur birthday sama ngan my big bro's..

    em..ucapan ikhlas..semoga pnjg umur ..murah rezeki dan berjaya di dunia dan akhirat..insyaAllah..^_^

    ReplyDelete
  8. wassalam...potong kek uh,taun nie la,makcik oii...ok3..safwan..x mengape.. ouh,same....amiin..

    ReplyDelete
  9. huhuu..sonok arr ade geng besday..huuu...may allah bless both of u..

    ReplyDelete
  10. haha klaka a kome potong kek uh.
    mesti ade jugak barang hpa en ? haha

    btw~ may Allah bless dis twin ! :)

    ReplyDelete
  11. zaidan:amiiin... kam:tu mmg kompem...air dlm jag uh...HPA punye...dan perfume un,HPA punye gak...Hanya Pada Allah....tq doa..

    ReplyDelete
  12. wargh~ hakhak! bawu stalk ar nh :P

    lgu back ground tuh wat aq sebak la pule tyme bce psai adek ang tuh~

    niway, umur da besaq nh, pangai un kne besaq~

    jgn dok gaduh ja ngn abng ang tuh~

    klu da sowang takdak, tak jdik twin la kome yo3p..

    aq un minx maap la klu wat salah silap.. da na g jauh nh~tatau ley jmpe ag~..~

    ReplyDelete
  13. ouh,da dpt jpa ea..hurmm..okeyh la..selamat belaja di negeri org...hujan emas di negeri org,hujan batu di negeri sndri... :)

    ReplyDelete
  14. ske laaa,,,,btw,epi belated besdei ea aman!!sowy lmbt wish...may Allah bless u n amin..jgn cdey3.

    ReplyDelete

komen ea

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...